VIJESTI | PROIZVOĐAČI | AKCIJE | STORES | ABOUT US | REPAIRS
446
Posebna i ograničena izdanja zvučničkih kutija povodom 70 godina rada
70th ANNIVERSARY LIMITED-EDITION - Povodom 70 godina djelovanja, Klipsch je na tržište stavio LaScala i Cornwall modele u ograničenom broju, sa završnom obradom u furniru Australskog oraha. Australski orah (poznat i kao orah iz Queenslanda) raste na priobalju sjevernog Queenslanda u Australiji. Boja drveta varira, ali je uobičajna blijedoga zlata, uz jaki kontrast tamnih pruga čukoladne, sive, crne pa čak i ružičaste boje, što rezultira lijepim ornamentima.
430
HR-X101 pripada potpuno novoj generaciji mikro audio sustavima s CD reproduktorom koji podržava audio visoke razlučivosti.
429
MRX serija vrhunskih A/V receivera i A/V procesor/predpojačalo AVM 60 High-End višekanalni A/V Receiveri sa ARC 1M Anthem Room Correction (ARC) – korekcijom sobne akustike
427
Na jednom od najvećih sajamskih događanja svijeta, CES-u 2016. održanom u Las Vegasu, veliku prašinu su podigli Klipsch R-15RM aktivni zvučnici.
426
Na temelju vrlo uspješnog gramofona TN-300, koji je svojom kvalitettom i ljepotom osvojio sve stare i nove ljubitelje crnih ploča, kao i jeftinijih, ali ne manje uspješnih TN-100 i TN-200, Teac je tržištu ponudio dva najbolja gramofona iz asortimana - TN-550 i TN-570. U osnovi, oba gramofona su identična, osim što TN-570 ima više mogućnosti spajanja jer, za razliku od TN-550 ima optički i USB (192 kHz/24-bit) digitalne izlaze i ugrađeno fono/linijsko predpojačalo (pozlaćeni konektori).
419
HD bežični zvuk napokon je stigao! Svi ste dobro došli! Klipsch je, po prvi put kreirao bežični zvučnički sustav kućnog kina koji je potpuno spreman za budućnost, a ima besprimjeran zvuk kino kvalitete.
413
Kako zvučnik može zvučati prirodnije? To nas je pitanje danonoćno proganjalo. Znali smo da izobličenja moraju biti smanjena jer je to jedan od najvažnijih elemenata dobroga zvuka. Kako daleko smo došli može se vidjeti (i čuti) slušajući Platinum II - najpreciznije, najtočnije i najljepše zvučničke kutije koje je Monitor Audio ikad napravio.
412
Inovativni koncept inspiriran na legendarnim LS3/5a, omogućio je da se u prednostima LS50 profesionalnog studijskog monitora može uživati u toplini doma.
407
DacMagic XS USB Digitalno/analogni pretvarač (DAC)/pojačalo za slušalice je uređaj koji trenutno unaprijeđuje reprodukciju glazbe s bilo kojeg računala. Brzo i jednostavno se povezuje na svaki USB priključak i omogućuje slušanje omiljene glazbe ili filmova uz vjernu reprodukciju glazbenih i produkcijskih zamisli izvođača.
401
Iako je po mnogo čemu slično prethodnom modelu HP-P50, novo TEAC-ovo prijenosno pojačalo za slušalice HA-P90 SD daleko je boljih karakteristika i komfora. Oba, kao temeljni izvor zvuka koriste memorijsku micro SD karticu, te omogućuju slušanje audio zapisa visoke rezolucije s iPhone-a, Android-a i PC-a te Mac-a. Karakteristike i mogućnosti koje ovaj prijenosni audio reproduktor ima, do sad su bile rezervirane isključivo za stacionarne uređaje.
399
Audiocinema Art s radošću Vas poziva da nam se pridružite u hotelu Esplanade u Zagrebu, u subotu, 23. i nedjelju, 24. listopada 2015. godine, na još jednoj u nizu prezentacija vrhunske audioopreme iz našeg distributerskog programa.
391
Dulje vrijeme dizajniran za vrhunsku izvedbu i reprodukciju omiljenih filmova i glazbe, CXU je bez premca u povezivanju što ga čini je kompletnim HUB-om za kućno kino, za sve prisutne izvore danas bez obzira na formate.
386
Kako bi se dobio kvalitetan uvid u New Bronze seriju treba razumjeti priču – misiju tvrtke Monitor Audio. Naime, njihova slava i probitak je isprepletena s evolucijom doslovno svakog njihovog uradka. Svaka je serija rezultat inovativnog stremljenja ka vrhu – nikad inovacija za sebe već uvijek ultimativni iskorak ka boljem.
410
Stručnjaci Teaca dulje su vrijeme razvijali DAC i pojačalo za slušalice tako da za razumnu cijenu ponude pravi High-end uređaj novih, dosada nedostižnih mogućnosti.
368
Savršena reprodukcija snimljenog zvuka je bilja ciljana od strane tvoraca Reference serije u kreiranju nove KEF-ove serije The Reference. Već se sada može ustvrditi da je nakon 40 godina Kefovog kontinuiranog razvoja, The Reference je opravdao svoje ime budući je postao mjerilom high-end akustičkog inženjeringa.
367
Iza bogate ponudu Kef-ovih serija stoji njihova poznata krilatica «good Sonic Value for Money», kojoj bi se moglo dodati: za korisnike raznih potreba i cjenovnih razreda. C-serija je ciljano dizajnirana kao entry lavel za izlaženje u susret širokoj lepezi korisničkih zahtjeva i mogućnosti.
347
CX seriju je Cambridge Audio koncipirao vrlo ambiciozno, kao hi-end komponente koji će revolucionirati zabavu u digitalno doba, a što je rezultat njihove tradicije u hi-fi izvrsnosti i vrhunca nakon više od 40 godina digitalnog iskustva.
352
Monitor Audijeva dosadanja proslavljena inačica GX iz Golden serije je nakon ne malih unaprjeđenja dobila svoju nasljednicu „Gold“ u novoj Golden Series (znači „X“ je otpao). Obzirom na izuzetne kritike, brojne nagrade i više nego dobru prodaju, te osobna iskustva fanova koji su prisezali na neponovljivost rafiniranog zvuka GX serije, pojava nove unaprijeđene inačice je ne malo iznenađenje.
351
Recieveri Cambridge Audia CXR120 i CXR200 s pravom se mogu nazvati centrom za glazbu i video, budući kombiniraju kvalitetu i snagu pravi hi-fi pojačalo sa povezivanjem i funkcionalnosti AV prijamnika te streaming sposobnostima mrežnog audio player-a.
350
Pored toga što je CXN visoko kvalitetan mrežni player s uzorkovanje do 24-bit / 384kHz, ovaj je uređaj i izuzetno kvalitetno digitalno predpojačalo izravno na pojačalo snage kao što je 651W ili 851W te stvoriti doista zapanjujući digitalni glazbeni sustav!
349
CXC CD transport je dizajniran za korištenje Cambridge Audio integriranim pojačalima CXA60 i CXA80. To se može zaključiti već na prvi pogled po S / PDIF koaksijalnim i optičkim Toslink digitalnim audio izlazima.
348
Cambridge Audio je nastavio s snažnijim iskorakom u umreženo doba te su kao centre novih linija akcent stavili prije na integrirana pojačala koja imaju ne samo ugrađene digitalno analogne konvertore već i svu potrebnu elektroniku te konekcije koje su suvremenom korisniku potrebne.
302
Vrijeme je za ponovno otkrivanje glazbe“, poručuju iz Cambridge Audija na svojim web stranicama, predstavljajući seriju uređaja pod skupnim nazivom Topaz I Azur.Radi se o uređajima sasvim nove koncepcije za koje u tvrtki tvrde da otvaraju novo poglavlje u uživanju u glazbi.
346
Svojom novom serijom zvučničkih kutija Jamo i dalje poslovično održava svoj primat u proizvodnji zvučnika visokih performansi koji se akustički podešene za pružanje otvorene, transparentan reprodukcije glazbe ili filmova ovisno o odabranoj konfiguraciji.
344
Novitet koji je okosnica zvučničkog sustava LS-WH01 je njegov subwoofer. Iza njegovog začudnog izgleda stoji TEAC-ova tehnologija pod nazivom HVT (horizontalno – vertikalno transformiranje). Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj konstrukciji, HVT jedinica ne doprinosi samo elegantnom dizajnu, već i postizanju ekstremno niskih vibracija pri funkcioniranju subca.
343
Reference 301
341
Koliko puta korisnici boljih slušalica su ih htjeli ugurati u uho do bubnjića kako dobili iz njih njihov dobar zvuk dovoljne glasnoće? A koliko puta su htjeli dobiti i bolji zvuk iz prijenosnika ili PC/MAC-a s jednim uređajem, po mogućnosti prijenosnim? HP-P50 TEAC-ovo prijenosno pojačalo za slušalice s ugrađenim 24/96USB DAC-om je skrajnje i spasonosno rješenje.
339
TEAC-ov SL-D930 je izvana atraktivno stilski zamaskiran kompaktni audio sustav koji će, ipak, ponajprije iznenaditi zvukom. Naime, iza trendy dizajna je čvrsta konstrukcija od tri odvojene brižljivo optimirane zvučničke komore: za lijevi i desni zvučnik te za subac u centru. Novo dizajnirano pojačalo u D klasi pogoni izuzetno efikasne zvučnike u stvaraju zapanjujuće zvučne slike u odnosu na veličinu i izgled, te cjenovni razred uređaja.
338
TEAC je jedan od rijetkih proizvođača hi-fi opreme koji maestralno apsolvirao u vlastitim pogonima brojne probleme: od mehaničkih do elektroničkih i akustičkih. Na njegovim policama su brojna gotova rješenja koja se nude za brojne kombinacije potrebne današnjem korisniku okruženom s jedne strane bogatom ponudom iz IT svijeta a s druge brojnim nosačima zvuka i načinima arhiviranja audio zapisa.
337
TEAC-ov CD-P800NT višenamjenski mrežni CD-player
TEAC-ov netom promovirani univerzalni uređaj CD-P800NT je daleko od toga da je CD-player s pratećim funkcijama, već je to potencijalno iznimno pristupačni audio centar visoke rezolucije svakog doma. Ponajprije treba imati u vidu da uređaj pripremljen za mrežni rad – kompatibilan je s DLNA i podržava reproduciranje DSD 2.8MHz / 5.6MHz audio datoteka preko LAN-a ili s USB flash memorije.
336
Najzad pristupačan audiofilski high end užitak
Dugogodišnja tehnološka usavršavanja korištenih materijala i osnovni postulati Paula W. Klipscha kulminiraju u zadnjoj Klipsch reference seriji. Osnovni postulati se lako navode budući su cilj svakog uratka namijenjenog audiofilima, ali Klipschu to uspijeva.
333
S USB digitalnim izlazom za Vaš PC i hi-fi sustav
TN-300 je TEAC-ov netom pušten u prodaju analogni gramofon koji će impresivnim zvukom i izgledom privući audiofile, a svojim mogućnostima osigurati i manipuliranje s glazbenim materijalom preko USB izlaza na Mac/PC-u.
322
Potkraj svake godine, najčitaniji audiočasopis na svijetu, engleski What Hi-Fi, proglašava najbolje uređaje u tekućoj godini. Ove godine, 2014., na njihovom se popisu našlo čak pet uređaja Cambridge Audija, daleko više nego bilo koje druge tvrtke specijalizirane za proizvodnju visokokvalitetnih audiouređaja.
321
Nova oštrica
Kad su KEF-ovi inženjeri dobili priliku kakvu dobije rijetko koji inženjer – da naprave najbolji proizvod koji znaju i umiju, a da tvrtka koja ih zapošljava ne pita koliko će to na kraju koštati – nastao je Blade, zvučnički sustav koji je odmah po pojavljivanju osvojio naklonost publike i kritike diljem globusa.
287
Spoj starog i novog
Teško da su i oni koji vjeruju da je sve moguće mogli pomisliti da će se jednog dana pojaviti uređaj poput TEAC-ovog LP-P1000. Da će se u jednom kućištu naći stereo receiver, CD player, bluetooth prijemnik i – gramofon. No, eto, dogodilo se. Isključimo li DVD i blu-ray diskove, na kojima ionako prevladavaju filmovi, gotovo da nema medija kojeg ovaj uređaj ne može reproducirati.
282
Najbolji Cambridge Audijov player
Univerzalni playeri nisu baš na cijeni kod audiofila. Međutim, postoje izuzeci. Među njima svakako je Azur 752BD, uređaj koji je podjednako kvalitetan kao blu-ray, DVD, SACD i CD player. A to je u svijetu visokokvalitetnog audija/videa prava rijetkost. Na sve to, Azur 752BD može pristupiti i mrežnim streaming uslugama, što ga čini najkompletnijim kvalitetnim playerom an tržištu.
276
Na High End Showu u Munchenu 15. svibnja 2014. KEF je premijerno prikazao novi proizvod kojeg najavljuju kao "An Amazing Standard of Beauty, Clarity and Purity of Reproduction". A bila je tu i nagradna igra za sve koji su željeli pogađati o čemu se radi.
279
Vrhunski receiveri
Anthem je svjetski poznata kanadska tvrtka specijalizirana za proizvodnju hi-fi uređaja. U najnovije vrijeme posebno se posvetila proizvodnju AV receivere najviše kvalitete. Najbolji među njima čine MRX seriju. U seriji su dva 7-kanalna i jedn 5-kanali AV receiver, svi imaju IP i RE-232 kontrolu, sedam HDMI ulaznih priključaka na stražnjoj i jedan na prednjoj ploči, dva HDMI izlazna priljučka, 4K upscaling te ugrađene iOS (Apple) i Android aplikacije aplikacije za daljinsko upravljanje.
263
U Klipschu, jednom od vodećih svjetskih proizvođača kvalitetnih zvučničkih sustava vjeruju u nekoliko osnovnih načela koja redovito implementiraju u sve svoje proizvode, bez obzira na cijenu njihova koštanja.
228
Obilje glazbe nadohvat ruke
Digitalno je doba u potpunosti zavladalo i u audiju. Na početku su se stidljivo pojavljivala digitalna pojačala (D klasa), onda stigli kvalitetni audiodokumenti za pohranu na tvrdi disk koje smo reproducirači putem računala i D/A konvertera. Posljednji na scenu stupaju audiostreameri, uređaji putem kojih možemo slušati, skidati i snimati glezbu s interneta.
239
Danska tvrtka Ortofon proizvodi zvučnice od kraja 1918. godine i najstarija je aktivna tvrtka te vrste na svijetu. Sve do 1969. godine Ortofon je proizvodio samo MC zvučnice koje su se uglavnom koristile u radiostudijima diljem svijeta za reprodukciju ploča koje su do pojave CD playera bile jedini izvor glazbe koju su emitirale radiopostaje.
191
Jedinstvo forme i funkcije
U audiju, poglavito kad se radi o zvučničkim sustavima, često nije lako pomiriti formu u funkciju, jer se ne tom putu, ponajčešće, kao prepreka pojavi konačna cijena koštanja uređaja. U Monitor Audiju otpočetka se susreću s tim problemom i tjekom gotovo polastoljetnog postojanja tvrtke, s njim su se naučili uspješno nositi. Kako to čine, lijepo se može vidjeti i u njihovoj najnovijoj seriji zvučničkih kutija nazvanih Silver.
219
Savršen par
Nedvojbeno je da su mnogi proizvođači audioopreme najveću manu tankih TV prijemnika – u pravilu loš zvučnički sustav, tihog i tanašnog zvuka – pretvorili u prednost. Čak i oni vlasnici tankih TV prijemnika, kojima na početku takav loš i nerijetko iritatntno nerazgovjetan zvuk nije smetao, tijekom vremena počnu razmišljati o unaprijeđenju zvukovnog doživljaja. Rješenja koja se nude su brojna, od stereo preko surround sve do soundbar zvučničkih sustava.
237
Svjetski vrh
Ortofon je do danas proizveo oko 100 različitih modela MC zvučnica. Prvi model, ujedno i prva MC zvučnica na svijetu, djelo je Roberta Gudmansena, a 1958. godine svjetlo dana ugledala slavna SPU zvučnica koja je definitivno zacementirala Ortofonov status na svjetskoj audio sceni.
270
Icon je najjeftinija serija Klipschovih zvučnika za kućno kino namijenjena najširoj publici. Unatoč tomu i u njoj je primjenjena glasovita tvrtkina XT Tractrix tehnologija roga, kakva se primijenjuje i u najboljim zvučničkim sustavima s Klipschovom oznakom.
213
Kvaliteta za prihvatljivu cijenu
Na CES-u 2014 godine TEAC je predstavio Distinction seriju uređaja koju čine CD/SACD playeri i integrirana pojačala audiofilskih osobina, ali prihvatljive cijene. Na prvi pogled ne čini se da se radi o uređajima cjenovno dostupnima širem krugu ljubitelja kvalitetne reporodukcije zvuka. Lijepo obrađene aluminijske prednje ploče, fluorescentni predočnici i općenito vrlo čvrsta konstrukcija ostavljaju dojam puno skupljih uređaja.
272
HD slike zahtijevaju i HD zvuk. Potonje je zadaća ovog kompaktnog i cijenom široko dostupnog sustava, jednostavnog za postavljanje.
234
Najdulja tradicija
Ova serija nastavak je tradicije započete s prvom SPU zvučnicom. Činjenica da su SPU zvučnice ostale u proizvodnji preko pola stoljeća, jasno svjedoči o kvaliteti temeljnog dizajna koji je tijekom godina doživljavao brojna unaprijeđenja i uvijek iznova oduševljavao audiofoile diljem globusa.
231
Rješenje za cijelu obitelj
CRT TV prijemnici imali su veće ili manje kućište u koje je bilo moguće smjestiti i sasvim solidan par stereo zvučnika. Današnji tanki TV prijemnici to ne omogućavaju, pa je zvuk iz njih u pravilu tanak, prazan i izobličen. Zato se pojavom tankih TV prijemnika pojavila i sasvim nova skupina zvučničkih sustava namijenjenih “ozvučivanju” TV prijemnika, nezavisno od kućne stereo linije.
212
Po uzoru na najbolje
U KEF-u su oduvijek imali poneku seriju zvučničkih kutija koje su bile namijenjene široj publici koja prepoznaje kvalitetno reproducirani zvuk, ali nisu spremni ili u mogućnosti kupiti uređaje za koje je potrebno izdvojiti značajniji novčani iznos. Imaju je i danas. Naziv joj je R Series.
273
Ovo je serija u kojoj su u Klipschu htjeli maksimalno uravnotežiti i uskladiti odnos kvalitete i cijene. Čine je četiri modela sustava za kućno kino različitih dimenzija, za smještanje u sobe različitih dimenzija.
211
Za svakoga ponešto
CD receiveri su vrlo zgodni, praktični i zato traženi audiouređaji. Od pojave tako ustrojenih uređaja, TEAC ih je uvijek imao u svojem programu. Nedavno su ponudu obogatili s pet novih modela. U osnovi svi su slični, a razlikuju se u pojedinostima koje bi budućim korisnicima trebale olakšati izbor.
204
U novim vodama
Iako Cambridge Audio u svojem programu ima zvučničke sustave, njihova je proizvodnja do sada bila tvrtkina sporedna djelatnost. Međutim, istraživanja provedena tijekom nastanka Minx serije, pokazala su da njihova vlastita BMR (Balanced Mode Radiator) tehnologija može biti sjajno primijenjena i u izradi konvencionalno ustrojenih zvučničkih sustava.
203
Demonstracija moći
Da bi dostojno obilježili veliku obljetnicu, rijetku u audiosvijetu, 50 godina otkako je legendarni Raymond Cooke, inženjer i vrstan violinist, jedan od audiovelikana iz „Kuće slave“, u malom hangaru ovalnoga krova u seocetu Nisen Hut u grofoviji Kent 1961. godine osnovao tvrtku Kent Engineering and Foundry i postavio temelje jednoj od najzačajnijih zvučničkih produkcije u svijetu, KEF-ovi inženjeri su osmislili jedinstveni zvučničk sustav Blade, kojem je malo sličnih u svijetu.
252
Od svojeg osnutka u Copenhagenu, 1918. godine, pa sve do danas, Ortofon je bio jedna od najznačajnijh tvrtki za proizvodnju opreme za kvalitetnu reprodukciju zvuka. Započeli su izradom uređaja za ozvučavanje nijemih filmova, ali put koji je tvrtku doveo do svjetskog vrha bila je proizvodnja zvučnica. Od 1948. godine, kad izlazi Ortofonova prva MC zvučnica, pa do danas proizveli su preko 300 modela zvučnica za široki spektar namjena.
313
Napredno u tradicionalnom ruhu
TEAC je očito u zamahu. Njihov već ionako poprilično bogat program, svake sezone postaje sve bogatijim. Najnoviji prilog tomu je 501 serija uređaja koju čini kompletan audiosustav kojem nedostaju samo zvučnici.
196
Vrhunski sustav
Računala su postala relevantan izvor visokokvalitetnih audiozapisa. No, i prije pojave takvih zvukovno gotovo neprikosnovenih dokumenata, ljubitelji glazbe imali su na računalima pohrenjene tisuće pjesama uMP3 formatu, među kojima je bilo i onih veće razlučivoisti koji su mogli sasvim dobro zvučati kad bi ih se slušalo putem kvalitetnog zvučničkog sustava, a ne preko nekakvg jeftinog, priručnog ili čak onoga ugrađenog u račlunalo.
195
Potpuno rješenje
Svi koji su se ikada pozabavili postavljanjem i ugađanjem sustava za kućno kino dobro znaju da to nije nimalo jednostavna zadaća. Čak ni kad se radi o najjednostavnijem, onom 5.1-kanalnom. Kad se k tomu doda da i takav, osnovni sustav zauzima i podosta prostora, pa u konačnici ni ne košta baš malo, sasvim je jasno da je industrija krenula u potragu za nečim jednostavnijim, jeftinijim, ali što će korisniku ipak moći pružiti dojam okruženosti zvukom.
271
Ime serije govori da je posebna pozornost posvećena izgledu sustava koji je čine.
194
Sve što je potrebno
Teško je za pojačalo snage od 2 x 25 W kazati da „ima sve što je potrebno“. Međutim, u Cambridge Adiju tvrde baš to. I, s obzirom da se ne radi o pojačalu namijenjenom prokušanim ljubiteljima kvalitetno reproduciranog zvuka, već širokoj publici koja zna što je dobar zvuk i želi uređaj postojan u radu i uporabno vrlo komforan, nisu u krivu.
193
Vrhunski modeli za srednju cijenu
RPM serija gramofona dobila je naziv po jednoj od najbitnijih tehničkih osobina gramofona - “Rotation Per Minute” (broj okretaja u minuti) čija je preciznost i postojanost presudna za kvalitetu reprodukcije gramofonskih ploča i na koje je ljudsko uho izrazito osjetljivo.
189
Jamova serija zvučničkih kutija pod nazivom Studio sadrži šest podskupina. S700, S620, S600, S 520 i S500 i S400.
188
Svestran i pristupačan
Gramofon odavno više nije primarni izvor zvuka, ali brojni ljubitelji analognog zvuka i vlasnici kolekcija gramofonskih ploča još uvijek se zaklinju u njegovu zvukovnu neprikosnovenost i nadmoć nad bilo kojiim čitačem digitalnih zvukovnih zapisa.Zato gramofoni i danas imaju svoju prilično brojnu publiku. Poglavito oni odlično opremljeni i cijenom vrlo dostupni kao što su Pro-Jectovi.
236
Posvećeno Anni
Najnovija zvučnica iz produkcije jednog od vodećih i najvećih svjetskih proizvođača zvučnica svih profila i namjena, danskog Ortofona, predstavlja sam vrh njihova proizvodnog programa i namijenjena je vrlo zahtjevnim korisnicima koji imaju vrhunske gramofone i ručke.
187
Kad su se početkom 1990-ih godina pojavili gramofoni tvrtke Pro-Ject, poglavito oni iz serije Debut, dogodio se jedan od značajnijih preokreta na audiosceni u to doba. CD je cerevao tržištem, gramofoni su odlazili na tavane, podrume i u muzeje. Kad su se pojavili Pro-Jectovi gramofoni, malo je bilo onih koji su bili njima oduševljeni.Ali ravnodušnost nije dugo potrajala. Ubrzo se pokazalo da su to gramofoni koji su vrijedni svakog novčića uloženog u njihovu kupnju.
185
Monitor Audio je seriju Radius utemeljio još 2003. godine kad je ona predstavljala pravu stilsku revoluciju. Elegentntan sustav kućnog kina izgledom je odskakao od većine sličnih uređaja. Radius sustav je jedna od preteča tzv. „dizajnerskih audiosustava“. Otada sustavi kućnog kina više ne izgledaju isto. Ono što je također bitno kod Radius sustava je što usprkos svojoj inovativnosti i kvaliteti nije bio cjenovno nedostupan većini korisnika.
184
Malo, jednostavno, dobro
Zakrivljeni oblici su okuugodni. Znaju to dobro i Jamovi dizajneri, pa je zato niz tvrtkinih proizvoda oblikovan bez naglašenih rubova. To je posebno vidljivo kod sustava kao što je S 35, gdje je gotovo sve podrijeđeno oblinama. A zaobljena kućišta u koja se smještaju zvučničke jedinice imaju još jednu prednost pred četvrtastima – čvršća su i znatno manje podložna stvaranju vibracija.
183
Male, a dojmljive
Šesnaest godina nakon osnutka, tvrtka Pro-Ject proizvodila je samo gramofone. Nakon velikog uspjeha što su ih postigli svojim cijenom pristupačnim, a zvukovno iznimno kvalitetnim gramofonima, u Pro-Jectu su 2006. godine odlučili proširiti proizvodni program. Plod toga nastojanja je Box Design serija u kojoj se nalazi veliki broj proizvoda u rasponu od kabela, pojačala i CD plejera preko DAC-ova i streamera, do pribora i oramrića za smještanje uređaja.
269
THX Ultra 2 seriju čini pet modela zvučničkih kutija koje zajedno predstavljaju vrhunski sustav kućnoga kina sačinjen od ukupno 9 zvučničkih kutija i odvojenog pojačala za subwoofer.
179
Za sjajan zvuk s laptopa
Klasičan izlazni audiopriključak iz laptopa u pravilu je prejednostavan i nedovoljno kvalitetatn da bi putem njega u audioliniju mogao doći signal koji odgovara kvaliteti audiozapisa pohranjenog na računalu. Ugrađena zvučna kartica u laptopu služi tek da bi se čuli odgovarajući upozoravajući signali i nekakva zvukovna informacija, a ne za kvalitetnu reprodukciju zvuka.
181
Svestrani soundbar
Soundbarovi, osobito ustrojeni višenamjenski zvučnički sustavi, danas su vrlo popularni i nalaze se u programu gotovo svake tvrtke koja se bavi proizvodnjom audioopreme namijenjene široj publici.Popularnost soundbarova počela je rasti s pojavom tankih (i laganih) TV prijemnika u koje nije moguće ugraditi kvalitetniji zvučnički susvtav koji može pokriti barem najosnovniji dio frekvencijskog spektra.
180
Rješenje i za manje sobe
Poznato je da suTHX sustavi predviđeni za instalaciju u posebnim, u pravilu velikim, unaprijed za to priređenim prostorijama. Veličina i dizajn THX sustava diktiraju da oni moraju biti skriveni zastorima i zidovima.
177
AV uređaji u osnovi su namijenjeni radu u sustavima kućnog kina i uglavnom su ustrojeni tako da im je prva funkcija kvalitetna reprodukcija zvuka koji prati filmsku radnju. Međutim, uvijek ima i iznimaka koje pored osnovne funkcije odlično obavljaju inače im sporednu funkciju - kvalitetnu reprodukciju glazbenog zapisa.
268
Reference serija sadrži devet modela cjelovitih zvučničkih sustava za kućno kino, uključujući i aktivni subwoofer.
154
Bežični hi-fi
Žice/kabeli, već odavna predstavljaju jedan od većih problema kojeg se audioindustrija želi riješiti. Pogotovo od kad je računalo postalo punovrijedan izvor zvuka ne samo za svakodnevno, nepretenciozno, slušanje, već i pravi izvor istinske audiofilski snimljene glazbe.
267
U Palladium seriji nalaze se modeli namijenjeni najvišim zahtjevima korisnika, bez obzira radi li se o ljubiteljima dvokanalne ili višekanalne reprodukcije. U svima je primijenjena najsuvremenija tehnologija roga po kojoj je Klipsch svjetski poznat. Pri izradi svih sedam modela iz serije korišteni su najnoviji materijali i najsuvremenija tehnologija, a značajna pozornost posvećena je i dizajnu i stilskoj pojavnosti zvučničkih kutija.
153
Ikonički zvučnici
Zvučnički sustav E 301/305 KEF-ove E Serije je 5.1 ustrojeni sustav temeljen na novoj KEF-ovoj Uni-Q jedinici s membranom promjera 110 mm. Namijenjen je manjim do srednje velikim ambijentima koje će vrlo kvalitetno ispuniti punim, prirodnim i detaljinim zvukom, bez izobličenja koja nerijetko prate zvučničke sustave sličnog ustroja i dimenzija.
152
Za vrhunsko uživanje
Okrenemo li se bilo kuda oko sebe, poglavito u urbanim sredinama, teško da nećemo vidjeti nekoga tko na glavi nema slušalice. Svejedno, žensko muško, staro mlado, slušalice koriste skoro svi. Slušalice su predmet s kojim se svakodnevno susrećemo.
266
Heritage je serija zvučničkih kutija koje su simbol Klipschova imena. Kutije su to koje su proslavile utemeljitelja tvrtke Paula W. Klipscha i zvučničke kutije s rogom učinile proznatim , cijenjenim i traženim hi-fi proizvodom. Od 1946. godine kad su se počele proizvoditi u Hopeu u Arkansasu, Heritage kutije predstavljaju jedne od najpozatijih modela zvučničke produkcije u povijesti.
89
Jamo je nedavno predstavio novu seriju zvučničkih sustava nazvanu 360 Series. Radi se o 5-komponentnom sustavu za kućno kino koji se pojavljuje u dvije inačice, u obje sa zvučničkim jedinicama u kuglastim kabinetima.
90
Klasika u suvremenom ruhu
Nakon što su u velikim zvučničkim kutijama Blade 2011. godine obilježili pedesetu godišnjicu osnivanja tvrtke koju je 1961. godine u malom ovalnom hangaru u Maidstoneu u grofoviji Kent utemeljio inženjer Raymond Cook, ove godine na minhenskom High End sajmu KEF je predstvio LS50, male zvučnička kutije koje u svojem nazivu imaju i Special 50th Anniversary Model dodatak.
257
Ni ljubitelji kvalitetne reprodukcije u razvijenim dijelovima svijeta nemaju baš često nazočiti događaju kakva se održava 6. i 7. travnja u dvorani Regent na prvom katu hotela Esplanade u Zagrebu. Kad se tako nešto vani sprema, tamošnje audiotiskovine, pa i širi mediji, o tomu pišu i govore kao o senzaciji.
93
Novi izazovi iz Cambridge Audija
U vrijeme kad je ovo pisano, u materijalima koji nam stižu iz Cambridge Audija pored uređaja oznaka 851C i 851A pisalo je «Coming Soon!» Jesu li se uređaji u međuvremenu pojavili na tržištu, manje je bitno. Sigurno je da hoće. Uskoro!
265
Danas kad se glazba često sluša tijekom rada na računalu i kad se na računalu nalazi golema količina, nerijetko vrhunski snimljenih audiodokumenata, logično je da tvrtka poput Klipscha odlući proizvesti i vrhunske zvučničke sustave za tu namjenu.
94
Najveća tehnološka predstava na svijetu
Bez obzira na krizu koja je vrlo snažno potresla elektroničku industriju, ovogodišnja najveća smotra širokopotrošne elektronike na svijetu, CES 2012, održana početkom siječnja 2012, godine u Las Vegasu, premašila je sve 44 dosadašnje.
95
Cambridge Audio DacMagic ne može se smatrati najboljim DAC-om na svijetu. Međutim, teško da se može osporiti da spada u jedan od najpoznatijih, najomiljenijih i najprodavanijih uređaja te vrste na globusu.
96
Krajem prošle godine, Jamo, izvorno danska tvrtka, danas u vlasništvu poznate američke korporacije Klipsch, izašla ja na tržište s potpuno novom Personal Audio Systems serijom, koju (za sada) čine 3 nova i moderno dizajnirana audio uređaja.
264
U ovoj seriji nalazi se niz modela nemijenjenih za rad na otvorenom ili u prostorijama u kojima ima dosta vlage (kupaonice, bazeni…)
98
Neka vas ne zavara veličina, duljinom od samo 17 inča (43 cm), Klipsch Gallery™ G-17 Air bez napora ispumpava prepoznatljivi Klipsch zvuk uz duboki bas i jasan dinamički opseg.
99
"What Hi-Fi?" uređaj godine
Popularni i utjecajni britanski časopis „What Hi-Fi" proglasio je Cambridge Audio Sonata NP30 mrežni audioplayer najboljim uređajem 2011. godine u kategoriji „Music Streamers". To je više nego vrijedan razlog da šira publika podrobnije upozna taj vrlo zanimljiv uređaj.
100
Gotovo bi se moglo reći da je u hi-fi industriji postalo pravilo da se visoka tehnologija, razvijena za potrebe nekog vrhunskog tvrtkinog modela, ubrzo potom nađe primijenjena u modelima znatno prihvatljivije cijene.
101
Novi referentni univerzalni player
Blu-ray playeri su prije svega izvori slike visoke definicije. I zato ih uglavnom kupuju videofili. Međutim, kako se radi o svestranim playerima, najopremljeniji među njima mogu reproducirati i visokorazlučive audioformate, kao što su HDCD, DVD-Audio i SACD.
103
AV receiveri danas spadaju u jedan od najčešće korištenih audio/video uređaja u stanovima, a sigurno su i konstrukcijski najsloženiji. Zbog potonjaga nerijetko se dogodi da suprilično složeni za korištenje i da stoga većina njihovih korisnika ne uspije iskoristiti dobar dio njihovih mogućnosti.
104
Lako do glazbe
Vodeći britanski proizvođač hi-fi opreme, Cambridge Audio, u svojim nastojanjima u tomu da ne samo drži korak s vrlo brzim razvojem uređaja za reprodukciju digitalnih audiozapisa pohranjenih na računalima/poslužiteljima, već da barem u vlastitoj zemlji na tom planu (ali i šire) igra vodeću ulogu, nedavno je predstavio svoj najnoviji adut.
105
Nova početna linija HiFi polica
"Finite elemente" je inženjerski pojam kojim se opisuje tijelo podijeljeno u nekoliko konačnih elemenata, na temelju kojih je onda moguće proračunati čvrstoću toga tijela. Finite elemente je i njemačka tvrtka, danas vjerojatno najpoznatiji i najcjenjeniji svjetski proizvođač raznovrsnih polica za smjštanje audio i video uređaja.
108
Audio/video medij oduvijek je bio pun proturječnosti. Zapravo, već svojim tehničkim ustrojem, a taj je neumitno uvjetovan Ohmovim zakonom, ovaj medij proturječan je sam po sebi - nije moguće poboljšati nešto, a da se pritom nešto drugo ne pogorša. I to je slučaj koliko u tehničkom, toliko i u praktičnom pogledu.
109
Mikrouređaj za makrodoživljaj
U TEAC-u kažu da je koncept njihove Reference 2010 serije jednostavan - kombinirati sve odlike vrhunskog hi-fi sustava sastavljenog od odvojenih komponenata s jednostavnošću suvremenog integriranog audio-sustava. Svima koji imalo znaju o koncepciji audio-sustava jasno je da to čemu u TEAC-u teže sve je, samo ne - jednostavno.
110
Pro-Ject Debut III
Gotovo da bi se moglo smatrati čudom, kuriozitetom u najmanju ruku - gramofon je osvojio najviše glasova u glasanju europskih kupaca audiouređaja!? Ma koliko, međutim, ta vijest čudno i neobično zvučala, točna je.
111
Danas vodeći svjetski proizvođač kvalitetnih, cijenom dostupnih gramofona, austrijsko-češka tvrtka ProJect nedavno je na tržište izbacila dva nova početna gramofona naglašeno pristupačne cijene - Essential i Essential/Phono USB.
    VIJESTI | PROIZVOĐAČI | AKCIJE | STORES | ABOUT US | REPAIRS

Audio Cinema Art | The High-End Company

Site info | Pravne napomene | Produkcija ...