VIJESTI | PROIZVOĐAČI | AKCIJE | STORES | ABOUT US | REPAIRS
447
Paradigm je Kanadska tvrtka koja ove godine slavi tridesetu obljetnicu proizvodnje vrhunskih zvučničkih sustava. Inovativni, pouzdani proizvodi vrhunske kakvoće svaki put postavljaju nove, više standarde koje konkurencija mora dosezati i sasvim opravdano osvajaju veliki broj nagrada struke i potrošača.
444
Zamislite vrhunsku Hi-Fi kakvoću zvuka, univerzalnost, bežično povezivanje u bilo kojem djelu vašeg doma - i dobili ste naš novi SOUNAROUND sustav koji vam donosi pregršt veselja, raznolikost korištenja i radost slušanja glazbe bilo kad i bilo gdje u vašem domu.
436
Jamo je na tržište stavio lifestyle digitalne uređaje koji će svojim dizajnom, kvalitetom i cijenom plijeniti pažnju potencijalnih korisnika – svih ljubitelja glazbe i novih tehnologija.
421
Kad je KEF prvi put udružio snage s kultnim, višestruko nagrađivanim britanskim dizajnerom Rossom Lovegroveom, dogovor je bio vrlo jednostavan: izraditi ultimativni zvučnik - ni manje, ni više...
392
Kao što se i očekivalo, Kef je za svoj novi desktop sustav preuzeo kultni dizajn `jaje` zvučnika, zajedno s bežičnim povezivanjem i audio podrškom visoke rezolucije.
388
Treća generacija modela R2 utjelovljuje Ruarkove principe desktop radija u domeni mogućeg za kompaktne audio sustave, koji izgledaju i zvuče sublimno.
387
Novi R1 je treća generacija Ruarkovih kultni desktop radija s kojima je Ruark Audio započeo priču, odnosno prijelaz sa proizvodnje zvučnika za Hi-Fi entuzijaste na kvalitetne kompaktne audio sustave.
370
Ultra-kompaktni prijenosni Bluetooth zvučnik s moćnim zvukom i višestrukim pogodnostima koji se je odmah po pojavljivanju okitio brojnim nagradama radi kvalitete zvuka, korisnosti i cijene.
369
Uređajem GO RADIO više ne moramo birati između udobnosti i kvalitete zvuka, jer koristi napredne tehnologije (Digital Signal Processing technology) za obogaćivanje zvuka bez obzira dali je izvor streaming iz smartphone, priključeni laptop ili sinkroniziran ili integrirani radio.
365
Dizajnerski puritanski atraktivna i zvukovno superiorna Genevina AeroSphère serija je Hi-Fi audio sustav.
364
Gotovo je nevjerojatno da proizvodi koji se svrstavaju pod gadgete mogu imati statusni simbol, i to godinama.
345
Novitet koji je okosnica zvučničkog sustava LS-WH01 je njegov subwoofer. Iza njegovog začudnog izgleda stoji TEAC-ova tehnologija pod nazivom HVT (horizontalno – vertikalno transformiranje). Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj konstrukciji, HVT jedinica ne doprinosi samo elegantnom dizajnu, već i postizanju ekstremno niskih vibracija pri funkcioniranju subca.
342
Koliko puta korisnici boljih slušalica su ih htjeli ugurati u uho do bubnjića kako dobili iz njih njihov dobar zvuk dovoljne glasnoće? A koliko puta su htjeli dobiti i bolji zvuk iz prijenosnika ili PC/MAC-a s jednim uređajem, po mogućnosti prijenosnim? HP-P50 TEAC-ovo prijenosno pojačalo za slušalice s ugrađenim 24/96USB DAC-om je skrajnje i spasonosno rješenje.
340
TEAC-ov SL-D930 je izvana atraktivno stilski zamaskiran kompaktni audio sustav koji će, ipak, ponajprije iznenaditi zvukom. Naime, iza trendy dizajna je čvrsta konstrukcija od tri odvojene brižljivo optimirane zvučničke komore: za lijevi i desni zvučnik te za subac u centru. Novo dizajnirano pojačalo u D klasi pogoni izuzetno efikasne zvučnike u stvaraju zapanjujuće zvučne slike u odnosu na veličinu i izgled, te cjenovni razred uređaja.
290
Sve u jednom
Zanimljivo dizajnirani audiouređaji, bilo suvremeno bilo retro, rado su viđeni u mnogim domovima. Danas oni nisu samo ukras prostora već i vrlo svestrani i, kao ovi TEAC-ovi, izrazito ugodno zvučeći uređaji koji će oplemeniti ambijent svakog prostora u kojem se nađu.
289
Glazbeni ormarić novoga doba
Ruark je tvrtka koja od 1985. godine proizvodi kvalitetne, lijepo dizajnirane i zvukovno vrlo prihvaćene zvučničke kutije. Međutim, kako su početkom tisućljeća počeli zahtjevi za uređajima šire namjene, a u kojoma su zvučnički sustavi igrali presudnu ulogu, u tvrtki su prošiliri svoj program. Jedan od takvih novih proizvoda nazvali su „radiogram“.
260
Svatko tko iole prati zbivanja na audiopozornici, kad vidi neki od primjeraka zvučničkih „kutija“, kod nas još nedovoljno poznate tvrtke Scandyna, prvo će pomisliti da se radi o nekoj novoj inačici Bowers & Wilkinsovog zvučničkog sustava. Na to će ih prvo navesti lijevano kućište od ABS plastike koje neodoljivo podsjeća na ono B&W-ove perjanice Nautilusa. Ništa manje na slavno podrijetlo neće podsjećati ni bas/srednjotonske jedinice sa žutom membranom od pletenog kevlara.
241
Uvijek dostupna glazba
Čvrsta povezanost Klipscha s Live Nation Entertainmentom, vodećom svjetskom tvrtkom za proizvodnju zabavnih sustava, rezultirala nizom malih bežičnih prijenosnih sustava za reprodukciju glazbe na gotovo bilo kojem zamislivom mjestu. Naziv Music Center Series preuzet je od jednog od najznačajnijih glazbenih događanja uživo na svijetu.
229
Obilje glazbe nadohvat ruke
Digitalno je doba u potpunosti zavladalo i u audiju. Na početku su se stidljivo pojavljivala digitalna pojačala (D klasa), onda stigli kvalitetni audiodokumenti za pohranu na tvrdi disk koje smo reproducirači putem računala i D/A konvertera. Posljednji na scenu stupaju audiostreameri, uređaji putem kojih možemo slušati, skidati i snimati glezbu s interneta.
226
Bežični zvuk
Linija Podspeakars bogatija je za nekoliko novih modela. Jedan od njih je i MicroPod Bluetooth, najmanji u seriji i jedini koji se s izvorom zvuka može povezati bežično, putem bluetooth veze. Koliko je to dobrodošlo za ovakvu vrstu zvučnika koji su ponajprije predviđeni za smještanje na radni stol, znaju svi oni koji imaju zvučnički sustav koji se međusobno i s izvorom zvuka povezuje kabelima.
240
Stane na dlan
GiG je prijenosni bežični audiosustav, toliko malih dimenzija da stane u torbicu, ruksak, pa čak i na dlan. Usprkos tomu, zvuk koji reproducira ima zavidno širok frekvencijski odziv. CiG sustav je istinski primjerak minijaturnog state-of-the-art uređaja u kojm se ogleda golemo iskustvo Klipscha, tvrtke koja je već preko 65 godina u samom svjetskom vrhu proizvodnje zvučničkih sustava.
221
Veliko u malomu
Pod sloganom „Vaša glazba bilo kako i bilo gdje“, Cambridge Audio ima seriju malih, prijenosnih zvučnika koje je moguće koristiti gotovo na bilo kojem mjestu na kojem kod sebe imate pametni telefon.
218
Prilagođenost najnovijim zahtjevima
Početkom trećeg milenija, u vrijeme kada računala ubrzano preotimaju dobar dio kolača CD playerima kao relavantnim izvorima kvalitetnog zvuka, u Ruark Acousticu osnivaju sestrinsku tvrtku Ruark Audio. Njezina je zadaća bila primjenom svih znanja stečenih u Ruark Acousticu stvoriti vrhunske kompaktne uređaje koji će moći udovoljiti prohtjevima novog naraštaja slušatelja kvalitetno snimljene i reproducirane glazbe.
217
Zračna veza
U današnje vrijeme kabeli bilo koje vrste nastoje se ili što bolje sakriti ili, ako je ikako moguće, sasvim izbjeći. Otkako je bluetootha i wi-fija sve je više uređaja koji mogu međusobno izmjenjivati informacije bežično. U doba pametnih mobitela to je, pak, postalo nešto sasvim normalno.
225
Za sjajan zvuk s laptopa
Klasičan izlazni audiopriključak iz laptopa u pravilu je prejednostavan i nedovoljno kvalitetatn da bi putem njega u audioliniju mogao doći signal koji odgovara kvaliteti audiozapisa pohranjenog na računalu. Ugrađena zvučna kartica u laptopu služi tek da bi se čuli odgovarajući upozoravajući signali i nekakva zvukovna informacija, a ne za kvalitetnu reprodukciju zvuka.
161
Nekad u ratu zbog imena (McIntosh /Macintosh), Apple i McIntosh danas odlično surađuju. Plod takve suradnje je je McAire sustav, kojim se i McIntosh uključuje u suvremene trendove i prati zahtjeve šireg tržišta.
230
Rješenje za cijelu obitelj
CRT TV prijemnici imali su veće ili manje kućište u koje je bilo moguće smjestiti i sasvim solidan par stereo zvučnika. Današnji tanki TV prijemnici to ne omogućavaju, pa je zvuk iz njih u pravilu tanak, prazan i izobličen. Zato se pojavom tankih TV prijemnika pojavila i sasvim nova skupina zvučničkih sustava namijenjenih “ozvučivanju” TV prijemnika, nezavisno od kućne stereo linije.
133
Poznata talijanska tvrtka pustila je na tržište dva nova uređaja. Što se tiče izgleda, velikih promjena nema. Oba uređaja i dalje karakterizira retro-izgled po čemu je tvrtka i poznata u svijetu. Međutim, kućišta uređaja samo na prvi pogled djelu „staromodno“. Njihova vrhunska dotjeranost i jedinstvena stilska pojavnost nedvojbeno govore da je retro ovdje samo dizajnerski motiv, a nikako ne i sama svrha dizajna.
162
Vrhunski glazbeni software
AP1 nije uređaj već računalni program. Može se downloadirati s interneta putem Apple Storea i omogućava da iTunesi izgledaju kao prava McIntosheva komponenta.
82
Široka dostupnost glazbe
Bez obzira u kojoj prostoriji stana bili, ovaj uređaj omogućava bežični pristup glazbenim zapisima pohranjenima na PC ili Mac računalima odnosno iPodu, iPhoneu ili iPodu, bez da se pomaknete iz udobnosti naslonjača. NS-X1 sustav lako se i bez poroblema uključuje u kućnu računalnu mrežu, zahvaljujući Appleovom AirPlay sustavu.
84
Za reprodukciju digitalnih audio zapisa bez računala
Austrijsko-češka tvrtka ProJect, koju je 1990. godine u Beču osnovao njezin današnji šef, Heinz Lichtenegger, koja si je svjetsku reputaciju priskrbila proizvodnjom zanimljivo dizajniranih, dobro zvučećih i cijenom izrazito pristupačnih gramofona, već niz godina s podjednakim uspjehom razvija i na tržište plasira svoju liniju elektroničkih proizvoda.
85
Posebno i drugačije
Dok se svakim danom na tržištu pojavljuje sve više dokova koji iz iPodova mogu izravno izvlačiti digitalni signal, zaobilezeći interni DAC koji je ipak, prije svega, namijenjen D/A pretvorbi signala koji se upućuje u slušalice (i kao takav ne nužno dovoljno kvalitetan za upućivanje u audiosustav), nije lako izaći pred sve zahtijevniju publiku, koje se uz to i sva teže rastaje od novca, s nečim posebnim i drugačijim.
86
Moćan i svestran
Genevaini proizvodi svakim se danom sve više udomaćuju na ovdašnjem tržištu. Prodaja i u ova krizna vremena ide iznenađujuće dobro, što jasno govori da se glas o kvaliteti Genevainih uređaja počeo širiti.
    VIJESTI | PROIZVOĐAČI | AKCIJE | STORES | ABOUT US | REPAIRS

Audio Cinema Art | The High-End Company

Site info | Pravne napomene | Produkcija ...