VIJESTI | PROIZVOĐAČI | AKCIJE | STORES | ABOUT US | REPAIRS
439
Modeli Esoteric F03 i F05
Predstavljajući novu generaciju integriranih pojačala, Esoteric F serija (F03 i F05) je konstruirana na temelju dokazane kvalitete pri razvijanju vodeće kolekcije pojačala Grandioso.
438
Višegodišnja pozicija vodeće tvrtke u segmentu proizvodnje High-End zvučnika mogla bi zasjeniti jednostavnu činjenicu da tvrtka konstantno uvodi nove tehnologije i ostale inovacije u proizvodnju zvučnika. Vrlo smo uzbuđeni što možemo ponuditi peti, potpuno novorazvijeni zvučnik - Yvette.
431
je najveće i najsnažnije pojačalo koje je Dan D´Agostino Master Audio System do sada proizveo. Isporučuje 800 W na 8 Oma, dvostruko (1600) na 4 i ponovo dvostruko (3200) na 2 Oma. Za takvu snagu zaduženo je 84 izlazna tranzistora uz 4000 VA transformator u napajanu i 400000 mikrofarada kapaciteta.
425
Što se tiče nagrada, 2015. godina je za tvrtku Moon bila osobito uspješna. Neizmjerno smo sretni što su mnogi urednici i audio novinari prepoznali kakvoću naših uređaja, zavoljeli ih i nagradili…
424
Unutar brazdi vinila zaključan je najprirodniji, najneutralniji, najrealniji I najdojmljiviji zvuk koji možete zamisliti.
423
Ortofon od prvih dana (prije 95 godina) djeluje na području reprodukcije zvuka. Osnovana u Kopenhagenu, 1918. Godine, tvrtka je počela osmišljajući tehnologije kojima se, ranih dvadesetih godina prošlog stoljeća, nijemom filmu dodavao zvuk.
422
Jednom davno, u dobra, stara vremena Harry je krenuo dizajnirati poprilično revolucionarni gramofon pod radnim imenom “Tri-Pod Project”. Kako je potražnja za recentnim modelom HR-X bila velika, projektiranje novoga gramofona napušteno je u polu-gotovoj fazi, a sve snage su uprte u proizvodnju tržišne uspješnice.
420
Poznati proizvođač vrhunskih zvučnika, Wilson Audio, najavio je izlazak na tržište zvučničkih kutija Alexx, koji se razvijao paralelno s većima koje će nositi ime Wamm.
411
Kotrolirajte svijet glazbe pomoću MLife uređaja Dan D’Agostina. Ultimativno integrirano pojačalo - UMREŽENO!
408
Novi zvučnik Vivid Audio Oval B1 Limited Edition objedinjuje sva naša saznanja, poboljšanja i razvoj u proteklih 10 godina. Vrijedi čuti kakav je napredak moguć kroz proteklo desetljeće.
402
Značajka je Moonove ekipe što prije svih prepoznaju potrebe zahtjevnijih korisnika. Pojačalo za slušalice Neo 230HA D namijenjeno je brzo rastućem širokom rasponu korisnika kojima su slušalice, iz više razloga, optimalno rješenje.
374
Kad se poslušaju već prvi taktovi glazbe sa Max 1 kutija povjerujete u vječno živuću magiju velikih glazbalotvoritelja s Apenina. Kao rijetko kad opet se slušanje glazbe dojmi direktno prirodnim - bez posrednika.
372
Ako bi smo vrednovali postignuća u high end ekskluzivnom segmentu hi – fi svijeta, i to prema kvaliteti izrade svih komponenata i pojedinačnom doprinosu ukupnom zvuku, vrlo brzo bi se izvojila serija proizvoda tvrtke Esoteric nametnula kao glavna tema – Grandioso serija posebice!
371
Magnepan je najzad izbacio na tržište dugo očekivani budget model .7, kojim je po automatizmu svoje superiorne tehnologije dobio ulaz u high end dio audio svijeta. .7 je dvo-sistemski zvučnik: tanka folijasta membrana s apliciranim provodnim trakama za niže i ribbonom za visoke frekvencije.
366
Projekat pod nazivom "Muon" je jedan od rijetkih uopće koji je imao gotovo utopijski postavljene ciljeve i od samog starta uz sebe vezan pridjev "završni". Naime, to je upravo bio cilj kada je KEF kombinirao svoju state-of-art akustičnu tehnologiju sa senzualnim, organskim oblicima dizajnera vizionara RossaLovegrovea.
362
Cilj McIntoshih dizajnera pri kreiranju novih slušalica MHP1000 je bio zvuk koji imaju vrhunske zvučne karakteristike, znači: zaobljen, bogat, kristalno jasan, ne zamarajući zvuk koji se lako sluša i omogućuje slušanje novih aspekta poznate glazbe.
361
McIntoshev novi je SACD / CD transport MCT450 ima sve standardne značajke suvremenih SACD / CD transporta, ali uz nekoliko dodanih s kojima se izdvaja u audiofilsku klasu.
360
McIntosh MC301 je monoblock pojačalo od 300 W na 2 , 4 ili 8 ohma. Njegov monoblock dizajn je ultimativan pri konfiguriranju audio sustava u kojem svaka zvučna kutija ima svoje vlastito pojačalo, čime se jamči maksimalno odvajanje kanala i vjernost zvuka.
359
MC152 je McIntoshevo najnovije stereo pojačalo od 150 W na 2, 4 ili 8 ohma u kojesu ugrađeno golemo iskustvo i zadnja serija inovacija ove legendarne high end tvrtke. Njegova punina kao komponente audio sustava se ponajprije i ponajviše može komplementarno sagledati s predpojačalom MC150 koje u sebi ima moćan D/A konverter.
358
McIntosh zasigurno ima vodeću poziciju među digitalno osviještenim i spremnim na umrežavanja high end legendama koje tvrdokorno, te više no uspješno održavaju prepoznatljivi image uz temeljnu dizajnersku filozofiju.
356
Triangle se čak i nakon 20 godina razvoja, i nadalje kontinuirano nastoji poboljšati ciljanim razvojem i dizajniranjem zvučničkih jedinica kojima kombinira visok stupanj muzikalnosti sa pristupačnom cijenom.
355
D`Agostinovo MLife integrirano pojačalo s ugrađenim streamingom, AirPlay-em, Bluetooth-om i Tidal-om
353
U nastojanju iscrpljivanja mogućeg unutar zadanog, a u najvišem audiofilskom rangu, tvrtka Wilsaon Audio je u kontinuitetu nesporno uzorita. Nakon što je po nepodijeljenom mišljenju „dodirnuli nebo“ s Alexandriom XLF, Wilsonova je inženjerija nastavila unutar istog dizajnerskog koncepta istraživati granice mogućeg u pristupačnijem cjenovnom razredu.
323
Prošli vikend, od četvrtka 27. do subote 29. studenoga 2014. godine u prostorijama trgovine Roberto Shop i Gradskog muzeja u Pakracu, održana je velika prezentacija nekih od najboljih audiouređaja današnjice pod nazivom Roberto i prijatelji u cak 9 za ovu manifestacuju posvecenih soba.
317
Raskošna i raznovrsna ponuda
Prvo pojačalo u bogatom nizu, Simplyitaly, nasljednik je pojačala Simply Two, jednog o najuspješnijih cijevnih integriranih pojačala u novijoj audiopovijesti, jednako dobro prihvaćenoga od publike i kritike. Nastalo je u čast proslave 150. godišnjice Republike Italije, a kao nadahnuće i temelj poslužilo je upravo Simply Two pojačalo. Ne čudi stoga što su jako slična.
332
Miljenica high-enda!
O TEAC-u, tvrtki koja je utemeljila Esoteric kao brand znamo puno više po cjenovno dostupnijim uređajima nego po unisono nespornim modelima high enda. Upravo su njihove inovacije koje su godinama diktirale i razvoj studijske opreme, te podizale kvalitete snimanja doprinijele novoj raskošnoj žetvi. Vratimo se malo unazad kako bi nam K serija SACD/CD playera bila bliža i donekle usporedno jasnija.
318
Da bi svojim cijevnim pojačalima iz Reference serije omogućili maksimalno kvalitetan rad, u Unison Researchu su izradili Reference Pre cijevno pretpojačalo. Na početku je odlučeno da će dizajn biti beskompromisan. Reference Pre je dvostrukog mono ustroja s trostrukim kućištem da bi se u cjelosti napajački sklop odvojio od fono i linijskog stupnja.
319
Push-pull integrirana pojačala
Pojačalo snage push-pull konfiguracije sastoji se od dva stupnja s dvije izlazne cijevi, od kojih jedna pojačava pozitivnu, a druga negativnu poluperiodu audiosignala. Potom posebno dizajnirani izlazni transformator osigurava točnu rekonstrukciju signala na zvučničkim terminalima.
320
Gramofon i phono pretpojačala
Kad se 2009. godine pojavio na tržištu, gramofon Giro trenutno je zainteresirao hi-fi svijet. Prvo zato jer je to bio neočekivani proizvod tvrtke koja se do tada bavila samo proizvodnjom amplifikacijskih uređaja, a drugo, i bitnije, jer se radilo o vrlo kvalitetnom gramofonu.
315
Vrhunski dizajnirani zvučnički sustavi
Iako ni u svijetu ni kod nas nisu jako poznati, posada koja stoji iza Vivid Audija u audioindustriji je već preko 40 godina. Sjedište tvrtke je u okolici Durbana, najveće luke Republike Južne Afrike, a utemeljili su je južnoafrički i britanski inženjeri.
316
Oval serija također primijnjuje Dickiejev patent cijevi koje se sužavaju kako bi se smanjio štetan upliv refleksija zvukovnog vala unutar kabineta. Ovo su zvučnici manjih dimenzija čiji su kabineti ustrojeni tako da na minimum svode lom zvukovnog vala na bridovima kabineta, ali i bez usporednih stranica čime se značajno smanjuje mogućnost pojave stojnog vala unutar kabineta. I u ovoj seriji su tri modela koji se isporučuju s integriranim stalcima, a primjereni su radu u manjim ambijentima.
312
VPI Industries je američka tvrtka specijalizirana za proizvodnju gramofona najviše kvalitete. Osnovali su je supružnici Sheila i Harry Weisfeld. Nerazdvojni dio tvrtke je i njihov najstariji sin Johnatan koji je sa svojim roditeljima 1978. godine pokrenuo tvrtku koja se danas smatra jednim od vodećih svjetskih proizvođača gramofona. Gramofoni Classic serije predstavljaju svojevrsni homage naboljim gramofonima današnjice i najprodavanije gramofone pod VPI oznakom.
310
Izuzetni cijevni uređaji dostupni audiofilima
VTL (Vacuum Tube Logic) američka tvrtka iz Kalifornije, među audiofilima poznata je kao jedan vodećih proizvođača cijevnih pojačala i pretpojačala. Širok proizvodni program sardži uglavnom pretpojačala i pojačala za vrhunski ustrojene stereo sustave, ali i one za sustave kućnoga kina koji su u Americi vrlo popularni. Svi VTL-ovi uređaji u cijelosti počivaju na cijevnoj tehnologiji, jer u VTL-u vjeruju da cijevni uređaji jednostavno bolje reproduciraju zvuk od tranzistorskih i hibridnih.
305
Jedinstveni u svijetu
Američka trtka Magnepan, koju je prije pola stoljeća utemeljio izumitelj Magaplanar zvučničkih sustava, Jim Winey, jedinstvena je u audiosvijetu. Naime, nijedna druga tvrtka ne proizvodi kvalitetne i široko dostupne magnetostatičke zvučničke sutave. Do danas je u svijetu prodano preko 200.000 pari Magneplanar zvučnika različitih veličina. U Magnepanu s ponosom govore da su njihovi zvučnici izrađeni u Americi. A prodaju se (i) u Kini.
281
Nakon tri godine postojanja, Multipak je postao najveća regionalna multimedijska izložba. Projekt je 2012. g. Pakracu pokrenuo Božidar Savi vlasnik Robertoshop trgovine u suradnji s Muzejem grada Pakraca i Gradske knjižnice Pakrac. Multipak objedinjuje izložbu audio i videoopreme, koncerte, videoprojekcije, predavanja, radionice i brojna kulturna događaja kao što je npr. smotra folklora.
311
Scout, Aries, HR-X
286
Krunski dragulji
U Triangleu svoju najbolju seriju zvučničkih kutija nazivaju «krunskim draguljem». U njoj su na najbolji mogući način združeni najkvalitetniji materijali, vrhunska izrada, luksuzni dizajn i najnaprednija tehnologija. Razvoj ambicioznog Magellan programa trajao je pet godina (gotovo dvostukko više od Magellanova puta oko svijeta!), a rezultat su zvučničke kutije koje se u svakoj svojoj pojedinosti mogu smatrati vrhunskima.
301
Osnovna značajka većine uređaja iz Unison Researchove Unico serije jest da su hibridni – kombinacija su upotrebe cijevi i tranzistora. Kod integriranih pojačala i pojačala snage cijevi se nalaze u ulaznom, a tranzistori u izlaznom stupnju. Kod CD playera i tunera cijevi su u izlaznom stupnju. Kao i Unico P i Unico Primo, Unico Nuovo je hibridno integrirano pojačalo s triodama u ulaznom stupnju.
176
Nova inačica legende
Kad su se predstavljene, Wilson Audijove zvučničke kutije Sasha pratila je glasovita francuska parola: „Le roi est mort, vive le roi“ (Kralj je mrtav. živio kralj), prvi puta izgovorena 1422. godine tijekom krunidbe francuskog kralja Charlesa VII po smrti njegova oca, Charlesa VI, kojom se istovremeno obavještava javnost o smrti starog kralja i odaje počast novomu.
202
Poseban player
Današnji SACD/CD playeri moraju biti zaista posebni da bi se mogli uhvatiti u koštac s vrhunskim DAC-ovima koji dekodiraju visokorazlučive formate pohranjene na računalima. Kad se pogledaju tehničke osobine MCD550 playera vidi se da se radi o uistinu posebnom uređaju.
253
Na raskrižju dizajna, tehnologije i glazbe
Nizozemski kabelski spacijalsit, Crystal Cable, pet godina unazad u svojem programu ima i liniju zvučničkih sustava ososbitog i u svijetu već vrlo prepoznatljivog izgleda. Naziv serije je Arabesque, što znači ornament, a izgled sustava rječito govori da naziv nije odabran tek tako.
280
Američka tvrtka Magnepan, koju je prije pola stoljeća utemeljio izumitelj Magnaplanar zvučničkih sustava, Jim Winey, jedinstvena je u audiosvijetu. Naime, nijedna druga tvrtka ne proizvodi kvalitetne i široko dostupne magnetostatičke zvučničke sutave. Do danas je u svijetu prodano preko 200.000 pari Magneplanar zvučnika različitih veličina. U Magnepanu s ponosom govore da su njihovi zvučnici izrađeni u Americi. A prodaju se (i) u Kini.
250
Vrhunsko i dostupno
Najnovija serija Simaudijovih uređaja nazvana je jednostavno - nova. Naime, naziv serije je uzet iz grčkog jezika u kojem Neo znači – novo. Međutim, iako se radi o novoj seriji uređaja. svi oni imaju svoju povijest. A ona je u Simaudijovoj Evolution seriji uređaja na koju se Neo uređaji logički nastavljaju i značajno baštine od nje. Svaki element u seriji Neo dizajniran je da podsjeća na uređaje iz puno skuplje Evolution serije, ali po puno nižoj cijeni.
285
Široka paleta zvučnika u bojama
Francuska tvrtka Triangle potencijalne kupce ne privlači samo kvalitetom svojih zvučničkih kutija, njihovim zvukovnim dometima i prihvatljivom cijenom već i dizajnom. Oni vjeruju da i boje privlače kupce, o čemu zorno govori i naziv njihove serije Colour. Seriju čine samostojeće zvučničke kutije, malolitražne kutije, središnji zvučnik i aktivni zvučnički sustav sa subwooferom. Svaki od njih pojavljuje se u tri boje – bijeloj, crnoj i crvenoj.
246
Uvodni taktovi - High Performance
Korištenje Transparentovih kabela iz High Performance Serija transformirat će svaki audio sistem, a vaša omiljena glazba i filmovi postat će još upečatljiviji i zabavniji.
309
TP-2.5 II, TP-6.5 Signature
243
Pametan program
U Simaudiju tvrde da je MiND (Moon intligent Network Device) više od proizvoda. To je, kažu, način organiziranja, slušanja i uživanja u glazbi pohranjenoj na bilo kojem računalnom mediju. Tehnologija na kojoj počiva MiND omogućava streamanje digtalnih glazbenih zapisa iz fonoteka na računalima, NAS (Network Attached Storage) uredjajima, s interneta... u audiosustav koji će ih reproducirati.
254
Pet serija
Nizozemska tvrtka Crystal Cable je specijalizirana za proizvodnju vrhunskih audio i video kabela, a u svojem katalogu ima pet serija kabela.
235
Najdulja tradicija
Ova serija nastavak je tradicije započete s prvom SPU zvučnicom. Činjenica da su SPU zvučnice ostale u proizvodnji preko pola stoljeća, jasno svjedoči o kvaliteti temeljnog dizajna koji je tijekom godina doživljavao brojna unaprijeđenja i uvijek iznova oduševljavao audiofoile diljem globusa.
308
IT-85
247
Zvuk u zamahu - Premium Series
Kako se penjete prema modelima iz serije Ultra, postaje očito kako su modeli iz ovih serija odličan izbor za sisteme s naprednim uređajima i zvučnicima visoke rezolucije. Svi modeli iz ove serije ulaze u Transparentov Upgrade Program.
258
Vrh vrhova
Od pojave na audiosceni pa do današnjih dana, Wilson Audijov zvučnički sustav Maxx bilježio je samo uspjehe i dobivao laskave ocjene, postavši referentnim zvučničkim sustavom mnogih proizvođača audioelektronike i najkvalitetnijih kabela. Isto tako, Maxx sustav za svoj su referentni sustav odabrali i mnogi novinari koji pišu o zvuku u najcjenjenijim svjetskim audiomagazinama i portalima.
245
Dostupna egzotika
Simaudijovu Moon seriju čine digitalni i analogni izvori zvuka. Unutar serije je i posebna skupina uređaja koji im mogu, ali i ne moraju, biti pridodani – D/A pretvarači i fono pretpojčala. Svi su u cijelosti izrađeni Kanadi i sve odlikuju prepoznatljiva, luksuzno uređena kućišta. Pri izradi Moon serije uređaja, Simaudijovi inženjeri su koristili mnoga rješanja iz skupljih serija Evolution i Neo, prilagodivši im cijenu koštanja kako bi do kvalitetnih uređaja mogao doći nešto širi krug kor
251
Zvučnici s potpisom
U želji da brojnim ljubiteljima kvalitetne reprodukcije zvuka širom svijeta omoguće zvukovni doživljaj ravan onom u koncertnj dvorani, u Triangleu su dobar dio svojih najboljih zvučničkih kutija odlučili ponovno proizvoditi u domovini, Francuskoj, u svojoj tvornici u gradu Soissonsu.
307
ST-85, ST-150, S-200 Signature, S-400 II Reference
201
Neočekivani pogodak
MT5 gramofon po mnogočemu je poseban, pa i neočekivan proizvod. McIntosh u svojem programu nije imao gramofon ni kad je taj uređaj bio jedini relevantni izvor zvuka. No, kad su se već odlučili za njegovu proizvodnju u 21. stoljeću, u vrijeme kad kvalitetan gramofon kupuje mali broj ljudi koji pritom biraju uređaje provjerenih proizvođača, morali su imati valjani razlog za to.
244
Svestrani transport
Transportni sustavi danas su bitno manje traženi od njihovih logičkih partnera, D/A pretvarača. Ipak gotovo svaka tvrtka koja proizvodi high-end opremu u svojem programu ima i CD transport. Neo 260D nosi istu oznaku kao i Moonov 260D CD player, ali s njime nema ništa zajedničko. Svojim ustrojem 260D po svemu je sličan transportnom sustavu u 650D CD playeru iz skuplje i egzotičnije Evolution serije.
248
Kraj priče - Reference & Opus Series
Kabeli ovih serija imaju najzahtjevnije specifikacije i traže najviše vještine i znanja u proizvodnji. Ovi ultimativni proizvodi su izraz svih sumiranih napora u procesu konstrukcije Transparent kabela. Sva tehnologija počinje u tim najboljim proizvodima a zatim se što je moguće više uključuje u proizvode nižih cijena kako bi bila dostupnija što širem krugu audiofila.
306
MB-125, MB-185 III, MB-450 III, Sigfried II
210
Jedini cijenom dostupan high-end gramofon iz Amerike
Traveler gramofon na prvi pogled djeluje jednostavno, poglavito u usporedbi s drugim modelima VPI Industries gramofona. Međutim, unatoč jednostavnom izgledu, Traveler je vrlo ozbiljan gramofon koji zasluženo nosi high-end epitet. Traveler je prvi model nove inženejrske skupine u VPI Industries koja se suredotočila na proizvodnju vrhunskih gramofona koji će moći biti dostupni ipak znatno široj skupini audiofila nego dosadašnji tvrtkini vrhunski modeli.
238
Svjetski vrh
Ortofon je do danas proizveo oko 100 različitih modela MC zvučnica. Prvi model, ujedno i prva MC zvučnica na svijetu, djelo je Roberta Gudmansena, a 1958. godine svjetlo dana ugledala slavna SPU zvučnica koja je definitivno zacementirala Ortofonov status na svjetskoj audio sceni.
206
Za zvukovne sladokusce
Evolution serija predstavlja sam vrh luksuznosti, radnih osobina i uporabne jednostavnosti. Pri nastanku i izradi serije ponajprije se mislilo na to da uređaji budu najbolji mogući, da besprijekorno slušatelju prenesu sav emocionalni naboj koji glazba u sebi sadrži. Konačnu cijena koštanje uređaja i broj mogućih kupaca bili su u drugom planu.
261
Kućno kino nije nigdje popularnije nego u SAD-u. Zato i ne čudi da i jedna od rijetkih autentično američkih tvrtki koja se bavi proizvodnjom visokokvalitetne audio/video opreme, što McIntosh sigurno jest, u svom programu ima brojne uređaje za tu namjenu.
205
Na CES-u 2014 audiojavnost po prvi puta je mogla čuti i vidjeti integrirano pojačalo Momentum D’Agostino Master Audio Systemsa, uređaj koji je prethodne godine proglašen proizvodom godine u Stereophileu i dobio Grand Prix u Stereo Soundu, a na CES-u ove godine Inovations Design and Engineering Award.
200
Cjelovito digitalno predpojačalo
D100 je digitalno predpojačalo opremljeno s pet digitalnih ulaznih priključaka (2 koaksijalna, 2 optička i 1 USB) s fiksnim i varijabilnim izlaznim naponom. Ovo predpojačalo predstavlja jedan od jednostavnijih načina za reprodukciju digitalnih audiozapisa u okviru postojećeg McIntosh sustava, ali će se dobro uklopiti i u bilo koji drugi kvalitetni audiosustav.
259
Novi vrhunac
Sredinom studenoga ove godine stigla je vijest iz Wilson Audija - početkom naredne godine na tržište izlazi njihova nova perjanica, Alexandria XLF. Ovaj model nadmašuje one iz Alexandria X-2 Series 2, koja i dalja ostaje u proizvodnji. Potankosti o ovom novom dostignuću Davea Wilsona i njegove posade bit će dostupni novinarima 15. prosinca.
178
Svako malo audioindustrija iznjedri poneki dodatak koji služi poboljšanju zvuka pojedine komponente u audio/video sustavu, odnosno sustava u cjelini. Neki od njih prežive sud vremena, mnogi ne.
199
Pravi izdanak svoga roda
Cijevi uređaji za (pred)amplifikaciju audiosignala zaštitni su znak McIntosha. Oni su im donijeli ugled i slavu. Iako su ih danas tranzistorski uređaji brojčano značajno nadmašili na tržištu, još uvijek je veliki broj audiofila koji se zaklinju u cijevni zvuk.
160
Vrhunske, a pristupačne
Talijanska tvrtka Opera svoj je status na svjetskoj zvučničkoj sceni izborila osobinama koje krase vrhunske zvučničke kutije, ali i cijenom koja je dosta niža od sličnih modela.
159
Moćna i upečatljiva
Pojačala, najprije cijevna, danas tranzistorska, svojevrsni su zaštitni znak McIntosha. Iako tvrtka danas u svojem programu ima cjelovitu paletu audio i videouređaja, pojačala su bila i ostala njezini najupečatljiviji proizvodi. Poglavito ona s karakterističnim velikim VU metrima na prednjoj ploči. Dokazuju to generacije audiofila iz svih krajeva svijeta već gotovo 65 godina.
157
Ne tek inačica prethodnica
Wilson Audio obično svoje nove modele ne najavljuje osobito pompozno. Tog se pravila držao i kad je svijetu predstavljena nova inačica njihovih najmanjih zvučničkih kutija Duette, serija 2. Izvorno utjelovljenje Duette predstavljene su 2006. godine. Pohvale koje su uslijedile išle su sve dotle da ih se proglašavalo najboljim dvostaznim zvučničkim kutijama ikad napravljenima.
175
Uspjeh tvrtke Wilson Audio počiva na dugogodišnjem predanom radu i inovacijama. Djelić pokretačkog duha i radne atmosfere predstavljen je i u ovim video isječcima...
156
Posvećeno Anni
Najnovija zvučnica iz produkcije jednog od vodećih i najvećih svjetskih proizvođača zvučnica svih profila i namjena, danskog Ortofona, predstavlja sam vrh njihova proizvodnog programa i namijenjena je vrlo zahtjevnim korisnicima koji imaju vrhunske gramofone i ručke.
155
Novo na starom nasljeđu
Kimber Kable, jedan od vodećih svjetskih proizvođača vrhunskih kabela za provođenje audio/videosignala (ali i struje), ne izlazi često na tržište s novim modelima. Jedan od glavnih razloga tomu je što je većina njihovih kabela tako kvalitetna da je u stanju godinama se nositi s naletima konkurencije. Među njihovim najnovijim proizvodima su dvije serije zvučničkih, odnosno interkonekcijskih kabela.
300
Unico Primo je hibridno integrirano pojačalo nazivne snage 2 x 85 W pri impedanciji od 8 ohma. Po dobrom tvrtkinom običaju radi se o minimalnoj snazi koja je dostupna u svim uvjetima korištenja, što znači da je po tradicionalnim načinima mjerenja (na 1 kHz i uz maksimalna izobličenja), ali i u praksi, tijekom reprodukcije glazbe, i znatno veća.
299
Kao sljednik najprestižnijih modela iz Unison Research programa, Unico Secondo baštini tehnologiju nastalu tijekom dugogodišnjeg razvoja hibridnih pojačala. Dobre strane prethodnih modela zadržane su i u ovom, a ono što nije bilo najbolje u cjelosti je redizajnirano. Napajački sklop je optimiziran. To znači da je dodavanjem drugoga namotaja na transformator smanjenjna disipacija i povećana njegova učinkovitost, što se posebno odražava na postojanost u radu u vršnim trenucima.
298
Unico 50 je za Unison Research revolucionarno stereo integrirano pojačalo. Ono je plod tvrtkina nastojanja da se ne proizvede tek još jedno dobro novo pojačalo, već da ovo predstavlja temelj na kojem će počivati njihova pojačala u 21. stoljeću. Unico 50 je moćno pojačalo smješteno u razmjerno kompaktno i vizualno privlačno kućište koje je dimenzijama istovjetno Unico CDE CD playeru i Unico PRE pretpojačalu.
297
Unico 100 integrirano pojačalo na prvi pogled vrlo je slično poznatom i nagrađivanom modelu Unico 200. Dvostruke je mono konfiguracije, što znači da se radi o zrcalnom presliku kanala - od od napajačkog stupnja preko ulaznog (s dvije ECC83/12AU7 cijevi) do izlaznog stupnja (MOSFET-ovi) sve je dvostruko.
112
Ni ljubitelji kvalitetne reprodukcije u razvijenim dijelovima svijeta nemaju baš često nazočiti događaju kakva se održava 6. i 7. travnja u dvorani Regent na prvom katu hotela Esplanade u Zagrebu. Kad se tako nešto vani sprema, tamošnje audiotiskovine, pa i širi mediji, o tomu pišu i govore kao o senzaciji.
296
Unico PRE je hibridno stereo pretpojačalo kvazi dvostrukog mono ustroja i potpuno balansirane konfiguracije. Svi audiosklopovi su dvostrukog mono ustroja, kanali su fizički i elektronički odvojeni, svaki ima svoju pločicu za sklop kontrole razine glasnoće kao i pojačivačku sekciju. Jedino što im je zajedničko je napajački sklop.
113
Poštovani audiofili i ljubitelji dobroga zvuka i glazbe
Pozivamo vas 6. i 7. travnja 2013. godine u hotel Regent Esplanade u Zagrebu, Regent Club na 1. katu, gdje će Audio Cinema Art predstaviti uređaje legendarnog američkog proizvođača McIntosha, koji predstavljaju novost u našem portfoliju.
295
Unico DM je dvostruko mono ustrojeno hibridno pojačalo snage, predviđeno za rad u stereo i i mono režimu. Unutrašnjost ovog masivnog i dimenzijama upečatljivog pojačala jednako je impozantna kao i njegova vanjština. U odnosu na prethodni model, u njemu su sada dva velika toroidalna transformatora, povećan je broj izlaznih tranzistora, a hladila (sada smještena unutar kućišta da bi se postigao ljepši izgled) su veća.
114
Napredno u tradicionalnom ruhu
TEAC je očito u zamahu. Njihov već ionako poprilično bogat program, svake sezone postaje sve bogatijim. Najnoviji prilog tomu je 501 serija uređaja koju čini kompletan audiosustav kojem nedostaju samo zvučnici.
294
U novoj, vizualno značajno dotjeranoj, inačici Unico CD Primo playera nalazi se novi mrežni toroidalni transformator (100 VA) čija bi snaga bila dovoljna i za manje pojačalo snage. Ovdje on značajno djeluje na unaprijeđenje cijelog audiostupnja. Matična ploča sada je podijeljena u dva dijela – jedan za napajački sklop i digitalne sklopova, drugi za izlazni stupanj.
115
Veliko ime audija
Američka tvrtka McIntosh nastala je u Silver Springsu, u saveznoj državi Maryland 1949. godine. 1956. godine započela je gradnja sadašnje tvornice u Binghamtonu u saveznoj državi New York. Sve je to bio plod želje Franka McIntosha da konstruira i izradi bolja pojačala od svih dotadašnjih.
293
Unico CDE player jedan je od vrhunaca Unico serije, baš kao i Unico 100 pojačalo. U njemu je sadržano nastojanje Unison Researcha da nastavljajući tradiciju primjenjuje novine, da poboljšava i unaprijeđuje temeljno kvalitetne uređaje, da ih estetski osuvremenjuje, ali bez gubitka izvorne prepoznatljivosti i identiteta.
116
David Manley 1939. - 2012.
Malo je imena u audiju koja bi toliko zaslužila biti u „kući slavnih“ high-enda kao što je to David Charles St. John Manley, jedan od najpoznatijih svjetskih kreatora visokokvalitetne elektronike za reprodukciju zvuka, otac VTL-a i Manley Laboratoriesa, koji nas je napustio malo pred Božić 2012. godine.
292
Jedno od najvećih ograničenja cijevnih, osobito onih koja rade u A klasi je razmjerno mala nazivna snaga. Snažnija, pak, cijevna pojačala su velika, skupa i jako se griju. Nije, naravno, uvijek nužno imati snažna pojačala snage...
118
Zvijezde showa
Ovogodišnji CES, najveću svjetsku izložbu potrošačke elektronike, VTL (Vacuum Tube Logic), trenutno vodeća svjetska tvrtka za proizvodnju cijevnih audiouređaja, iskoristila je za predstavljanje dvaju novih pojačala - novog S-200 Stereo Signature i dotjeranog S-400 Series II Reference.
119
Sa samoga izvora
U rano audiofilsko doba studijski su audiouređaji bili neprikosnovene reference. Kad je high-end krenuo k svojim vrhuncima, dogodila se očita divergencija - studijski uređaji među audiofilima bili su proskribirani kao nešto kako kvalitetni uređaji za reprodukciju zvuka ne smiju zvučati.
291
Unico R je RDS tuner koji zaokružuje Unico seriju. Kao i u svih drugih uređaja u seriji i njegov je izlazni stupanj cijevni.
121
Danas je već i onima koji su do jučer negirali bilo kakvu ozbiljnu vezu između kvalitetne reprodukcije i računala sasvim jasno da je to neminovna veza koja već traje, razvija se i poboljšava. Praktično više niti nema iole poznatije tvrtke koja ne proizvodi kakav audiouređaj koji pridonosi kvalitetnoj HiFi reprodukciji glazbenih zapisa pohranjenih na računalo, tvrdi disk, poslužitelj...
    VIJESTI | PROIZVOĐAČI | AKCIJE | STORES | ABOUT US | REPAIRS

Audio Cinema Art | The High-End Company

Site info | Pravne napomene | Produkcija ...