STORES | ABOUT US | REPAIRS
Wilson Audio Yvette
Višegodišnja pozicija vodeće tvrtke u segmentu proizvodnje High-End zvučnika mogla bi zasjeniti jednostavnu činjenicu da tvrtka konstantno uvodi nove tehnologije i ostale inovacije u proizvodnju zvučnika. Vrlo smo uzbuđeni što možemo ponuditi peti, potpuno novorazvijeni zvučnik - Yvette.

Kad govorimo o kompaniji Wilson Audio skloni smo se uplesti u mrežu tvrtkina nasljeđa. To je lako, jer je pozicija tvrtke u industriji i povijesti snažna, čak izvanredna. Slavna prošlost, što je mnogima nedostižno,i briljantno nasljeđe može biti teret, a u marketinškom smislu čak i prepreka.

Višegodišnja pozicija vodeće tvrtke u segmentu proizvodnje High-End zvučnika mogla bi zasjeniti jednostavnu činjenicu da tvrtka konstantno uvodi nove tehnologije i ostale inovacije u proizvodnju zvučnika.

Vrlo smo uzbuđeni što možemo ponuditi peti, potpuno novorazvijeni zvučnik - Yvette

 

wilson-audio-yvette

 

Uz predstavljanje novoga modela, prirodna pitanja leže unutar konteksta prethodnih modela. Razumljivo, jer je Dave Wilson sa svojim Watt/Puppy doslovno preokrenuo tržište High-End zvučnika osamdesetih godina prošlog stoljeća i postao jedan od najprodavanijih zvučnika u povijesti u cjenovnom rangu preko 10.000$.

I Yvette jednako poziva na usporedbe s kultnom Sophiom.

Za tisuće glazboljubaca, Sophia je bila prvo iskustvo s kompanijom, bila je cijenjena zbog jedinstvene kombinacije muzikalnosti, pristupačnosti uz ostale karakteristike branda - dinamiku, rezoluciju i trodimenzionalnost.

Yvette vuče podrijetlo iz takve, bogae tradicije, ali još važnije, svoju osnovnu tehnologiju dobiva direktno iz beskrajne zalihe istraživačko-razvojnog rada posvećenog novim, inovativnim tehnologijama i metodama. Sasha Series 2, Alexia, pa čak i Alexx imali su utjecaja na razvoj Yvette, često koristeći identičke komponente.

Yvette je nanapredniji i muzički najrafiniraniji zvučnik u jednoj kutiji koji je Wilson ikad proizveo.

Kutija, kao kod svih Wilson zvučnika, razvijena je laserskim vibrometrom od vrhunskog kompozitnog materijala, a arhitektura je unaprijedila dva ključna faktora: vremensku domenu i dodatno smanjenje rezonance i uklanjanje vibracija. Primarno, kutija je načinjena od dvije kompozitne smjese razvijene u Wilson Audiu: X, ekstrmno dobro prigušeni i inertan materijal, i S, koji je razvijen kako bi popravio karakteristike srednjotonskih jedinica. Kutija za srednjotonsku jedinicu je zakrenuta pod određenim kutom kako bi se optimizirala vremenska domena zmeđu niskotonske ispod, visokotonske iznad i same srednjotonske jedinice.

Dizajniran je i popuno novi odzračni sustav srednjotonske kutije identičan onom u XLF, Alex, Alexxia i Sasha Series 2.

 

wilson-audio-yvette

 

Komora visokotonca je od X materijala i, slično srednjotonskoj, ima optimiziranu vremensku domenu i disperziju. Komora niskotonca je pozicionirana optimalno u vertikalnom planu, a jednako kao Sabrina, Alexx i dolazeći WAMM, bas komore je lagano zakošena prema srednjotonci radi preciznije disperzije gornjeg basa, i što bolje vremenske optimizacije između nisko i srednjotonca.

Najniži dio kutije, ispod niskotonca, ponovo mijenja smjer i okomit je na podlogu. To osigurava manju površinu koju zvučnik zauzima u usporedbi sa Sophiom.

Učvršćivanje elemenata je mnogo ambicioznije no u prethodnim zvučnicima u jednoj kutiji, još jedan rezultat testiranj laserski vibrometrom.

Čak su i mrežice pomno i studiozno dizajnirane s oblikom okvira koji smanjuje akustičke interakcije.

Ekskluzivni sustav podešavanja pomoću otpornika lociran je u posebnoj komori na stražnjoj strani kutije i dostupan je micanjem prikladnog poklopca.

Ukupan izgled i esetika Yvette podjećaju na Sasha Series 2 i Sabrinu, koja je organska, s oblikovanim linijama koje podsjećaju gledatelja na važnu funkciju koju obavljaju.

Visokotonske jedinice su, zajedno s razvojem WAMM projekta, dobivene istraživanjem novih materijala, kupolom od berilija i dijamanta - dva materijala toliko popularna kod konstruktora nove generacije. Visokotonci mnogih proizvođača obećavaju na papiru, reprodukcija im je bez muzikalnosti, prirodne rezolucije i koherencije Wilsonovih visokotonaca.

 

wilson-audio-yvette

 

U Yvette je ugrađena MK III inačica Convergent Synergy visokonca, koji se može naći u Sasha Series 2 i Alexx. Stražnja komora sa smanjenom difrakcijom pozadinskih valova i ultra niskom rezonacijom bešavno se spaja sa srednjotonskom jedinicom koji je jednak onome u Alexandria XLF.

Odabrani 25 centimetarski niskotonac izvorno je razvijen za Alexiu. Novi niskotonci djelomično su zaslužni za jedinstvenu mješavinu dinamičkih kontrasta, udarca, brzine i muzikalnosti.

Iako nije modularnog dizajna, Yvette ima, zahvaljujući patentiranom testnom protokolu, jedinstvenu vremensku koherenciju među svim zvučnicima u jednoj kutiji. Wilson ostaje jedina kompanija koja u potpunosti razumije muzički štetne ostatke uzrokovane prljanjem vremenske domene  karakteristične za zvučnike s više jedinica, i sustavno istražuje i pronalazi rješenja za izobličenja zvuka uslijed vremenskog kašnjenja.

 

Video možete pogledati na linku:

 

 

Yvette kreće u prodaju sredinom srpnja 2016.

Specifikacije:

  • Niskotonska jedinica: 25,4 cm, papirna membrana
  • Srednjotonska jedinica: 17,78 cm celuloza/papir
  • Visokotonska jedinica: 2,54 cm svilene kupole
  • Osjetljivost: 86 dB @ 1 Watt @ 1 meter @ 1kHz
  • Nominalna impedanca: 4 ohms / minimum 2.94 ohms @ 90 Hz
  • Minimalna snaga pojačala: 50 W po kanalu
  • Frekventni odziv: 20 Hz – 25 kHz +/- 3 dB
  • Dimenzije preko svega: 104,14 x 33,36 x 50,92 cm (V x Š x D)
  • Masa: 79,38 kg/komad
  • Transportna težina: 233,60 kg

 

 

    VIJESTI | PROIZVOĐAČI | AKCIJE | STORES | ABOUT US | REPAIRS

Audio Cinema Art | The High-End Company

Site info | Pravne napomene | Produkcija ...